Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο μονόχειρας Zach Hodskins


O Zach Hodskins γεννήθηκε με ένα μόνο χέρι, το δεξί. Αυτό δεν τον εμποδίζει να παίζει μπάσκετ. Και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, αφού πριν 3 μέρες αποφάσισε να δεχτεί την υποτροφία που του έδωσε ο coach Billy Donovan του πανεπιστημίου της Florida.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Τα ξυπόλητα ποντικάκια


Μια ομάδα μικρών ιθαγενών Trique από το Μεξικό, κατάφεραν να κερδίσουν ένα διεθνές τουρνουά μπάσκετ στην Αργεντινή, παίζοντας τους αγώνες τους ξυπόλητοι. Μάλιστα κατάφεραν να κερδίσουν και τα έξι (6) ματς που έπαιξαν.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

The Olympiacos way...


Στον Πειραιά πρέπει να μαθαίνουν τη λέξη "ανατροπή" στους νέους παίκτες τους την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Δεν εξηγείται αλλιώς, πως και σήμερα κέρδισε ανατρέποντας το σκορ, αφού έχανε μέχρι και με 12 πόντους στην αρχή του 2ου ημιχρόνου. Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Petway και Lojeski και κάπως έτσι ήρθε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Lietuvos Ritas - Παναθηναϊκός 84 - 83


Ο πρώην ερυθρόλευκος Seibutis "σκότωσε" τους πράσινους με ένα καταπληκτικό jump-shoot 5,5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Ήττα, λοιπόν, στο παρά πέντε για τον Παναθηναϊκό χθες, σε έναν αγώνα απαγορευμένο για καρδιακούς.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ο άνθρωπος Otto Porter Jr


Αναμένοντας τον αγώνα του Παναθηναϊκού για την Euroleague, θα γράψω σήμερα για μια είδηση που διέφυγε από τα ελληνικά μέσα (ή εγώ δεν την διάβασα κάπου). Μια κίνηση ανθρωπιάς, από τον rookie των Washington Wizards, Otto Porter Jr. Ένα παλικάρι μόλις 20 χρονών, που απέδειξε με μια του κίνηση, ότι πάνω απ' όλα πρέπει να είμαστε "άνθρωποι" και μετά όλα τα υπόλοιπα. Μακάρι να γράφαμε τέτοιες ειδήσεις συχνότερα.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Andrew Wiggins


Η αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο ήρθε, όταν χθες το βράδυ διάβαζα στο bleacher report για τα ιλιγγιώδη ποσά που θέλουν να δώσουν στον Adrew Wiggins του χρόνου το καλοκαίρι όλες οι αθλητικές εταιρίες ένδυσης , ώστε να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο μαζί τους(γιατί όσο παίζει στο κολέγιο απαγορεύεται να υπογράψει οποιοδήποτε επαγγελματικό συμβόλαιο) . Η Nike, η Adidas, η Under Armour και οι κινέζικες Li Ning και Anta κάνουν σαν τρελές και έχουν στρώσει ένα χαλί με εκατομμύρια μπροστά στα πόδια του 18χρονου.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 55-45


Νικητής στο φιλικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αναδείχθηκε ο πρώτος. Πως είπατε; Δεν ήταν φιλικό; Παίζανε για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος; Μάλλον, τότε, δεν το είπαν αυτό στους παίκτες. Γιατί με αυτά που είδαν τα ματάκια μου απόψε (και τα δικά σας φυσικά), στο τσακ δε μιμήθηκα τον Οιδίποδα και δεν έβγαλα τα μάτια μου με τα χεράκια μου...

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Νέοι κανονισμοί για το 2013-14


Καλή μπασκετική χρονιά και καλή μας επαναλειτουργία! Φέτος θα έχουμε το προνόμιο στην Ελλάδα να βλέπουμε αγώνες μπάσκετ με άλλους κανόνες στα Ευρωπαϊκά ματς και άλλους στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Η σύγχυση σε όλους τους εμπλεκόμενους (διαιτητές, προπονητές παίκτες, παράγοντες και φίλαθλοι) λογικά θα είναι μεγάλη.