Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ολυμπιακός 2011-12



Η αλήθεια είναι πως ήθελα να γράψω για τον Ολυμπιακό εδώ και καιρό. Έλα όμως που οι περισσότερες επιλογές του Ντούντα ήταν αινιγματικές και, κατά κύριο λόγο, άγνωστες σε μένα. Πλέον έχω μια εικόνα των περισσοτέρων παικτών και θα προσπαθήσω να κάνω μιαν ανάλυση (ο Θεός να την κάνει).


Όπως και οι πέτρες το έχουν καταλάβει, φέτος τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το Σπανούλη. Αυτό είναι πλάνο! Επιστροφή στο χθες, λοιπόν, μιας και αυτό ήταν το αγωνιστικό πλάνο του Ολυμπιακού την εποχή του Greer (και πιο παλιά, απλά αυτή είναι η πιο πρόσφατη). Εμπρός προς τα πίσω, όπως έλεγε και ο Ρόμας σε μια από τις τηλεοπτικές σειρές που πρωταγωνιστούσε.

Η κάνουλα με τα λεφτά έκλεισε, και ο Ολυμπιακός αντί να ψάξει διεξοδικά την αγορά και να βρει αυτό που θέλει, έδωσε δουλειά σε αμούστακους Αμερικάνους και στον πρόεδρα. Ναι στο Λάζο, που το μόνο προτέρημά του είναι, ότι είναι καλός σκακιστής. Δηλαδή, παίζει λάθος άθλημα.

Από τους Αμερικάνους, ο μόνος που φαίνεται πως θα "βγάλει" τα λεφτά του, είναι ο Ευρωπαίος Charles Barkley. Φυσικά και μιλάω για τον Hines. Βέβαια, χθες ήταν ο μοιραίος παίκτης για τον Ολυμπιακό, αφού αστόχησε στην τελευταία επίθεση, αλλά είναι μαχητής. Χθες, για παράδειγμα, έπαιζε λαβωμένος. Έσφιξε όμως τα δόντια και αγωνίστηκε.

Για τον Howard, τι να πω. Περισσότερος ντόρος έγινε για το ίχνος από τρίχες που έχει για μουστάκι, παρά για τα αγωνιστικά του προτερήματα και ελαττώματα. Ο Lucas είναι μακράν του δεύτερου ο γρηγορότερος της ομάδας και σε βάθος χρόνου μπορεί να βγει. Αλλά είναι πολύ άγουρος ακόμα.

Μιας και έπιασα τα guard, το μότο είναι "τόπος στα νιάτα". Μόνο ο Σλούκας έχει παραστάσεις, χάρη στην αρκετά καλή σεζόν που έκανε πέρσι στον Άρη, όπου και ήταν δανεικός, και την εξαργύρωσε με την κλήση στην εθνική μας. Όμως, απ' ότι φαίνεται, δεν κάνει στον Σοφό, αφού έχει δείξει πως δίνει προτεραιότητα στον Κατσίβελη και μετά στον Μάντζαρη. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ, είναι πως για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός θα "κάψει" κάποιον νέο φέρελπι Έλληνα, αφού δεν υπάρχει χώρος και, κυρίως, χρόνος και για τους τρεις. Ο Gecevicious είναι καλός σουτέρ και θα τα βάζει σε πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από τον άλλο μπομπέρ της ομάδας τον Keselj.

Στη θέση "3", συνεχίζει ο Ολυμπιακός με την αποτυχημένη περσινή συνταγή. Keselj, Παπανικολάου και όταν επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο Βασιλόπουλος. Ο Παπανικολάου, αν και φέτος δεν ωριμάσει, νομίζω πως θα έχει χάσει το τρένο του να γίνει ένας αξιόλογος παίκτης. Θα είναι καλός για 5-8 λεπτά για μια top ομάδα. Για πιο πάνω όμως δε το βλέπω. Ο Keselj είναι καμένο χαρτί για μένα, αν και έκανε ένα συμπαθητικό Eurobasket. Αλλά και πέρσι ήρθε με φόρα από την Εθνική Σερβίας και εδώ έκανε μία από χόρτα. Όσον αφορά τον Βασιλόπουλο, δεν έχω μεγάλες ελπίδες ότι ο παίκτης θα επιστρέψει σε top επίπεδο, μετά από εγχειρήσεις σε μέση και γόνατο. Μακάρι, αλλά δεν το βλέπω.

Και πάμε και στους ψηλούς του Ολυμπιακού, όπου δεσπόζει η φιγούρα του πρόεδρα. Ελάτε πλάκα κάνω. Ο μόνος αξιόλογος είναι ο Hines και αυτός είναι καλός για ομάδες όπως ήταν η Μπάμπεργκ. Αλλά θα μου πείτε. Είναι ο φετινός Ολυμπιακός καλύτερος από τη Μπάμπεργκ; Έλα μου ντε! Ο Πρίντεζης δεν κάνει για πουθενά και θα πρέπει σιγά-σιγά να σκεφτεί να σταματήσει το μπάσκετ. Αυτή η αβάντα από τους δημοσιογράφους δεν την καταλαβαίνω. Ένα καλό παιχνίδι έκανε και αμέσως ξέσπασαν σε διθυράμβους. Στα υπόλοιπα βέβαια δεν ήταν απλά κακός, αλλά απόν από τα ματς. Ο Antic έκανε πολύ καλό Eurobasket και τον πλήρωσε ο Ολυμπιακός αδρά, ενώ είχε να παίξει Euroleague από τον καιρό που έπαιζε στην ΑΕΚ. Περισσότερο για πρωταγωνιστής πορνό μοιάζει κιόλας, παρά για μπασκετμπολίστας.

Για τον Γλυνιαδάκη και τον Πελεκάνο δεν γράφω τίποτα, γιατί όπως και πέρσι θα έχουν από μικρή έως μηδενική παρουσία. Αν και προσωπικά μου αρέσει ο Περιστεριώτης guard-forward. Προβλέπω να κάνουν παρέα στο Σλούκα, δίπλα από τον πάγκο που κάθονται με τα πολιτικά οι εκτός αποστολής παίκτες.

Κλείνοντας, απλά να αναφέρω την εξής διαφορά ανάμεσα στους δύο αιώνιους. Και οι δύο έπρεπε να ρίξουν αισθητά το μπάτζετ τους. Ο Παναθηναϊκός με σωστές και μεθοδευμένες κινήσεις παρέμεινε σε Top επίπεδο και η μόνη ομάδα που είναι καλύτερη από αυτών, είναι η CSKA, ελέω Kirilenko. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, αποφάσισε να χτίσει για άλλη μια φορά ομάδα για το μέλλον. Για ποιο λόγο; Για να την αποδομήσει και αυτή σε λίγα χρόνια, όπως έκανε το καλοκαίρι με την προηγούμενη προσπάθεια του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου