Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Love...ly night !!!

Χθες το βράδυ έγινε κάτι στο ΝΒΑ, το οποίο είχε να ξανασυμβεί από το μακρινό Φεβρουάριο του 1982. Εκείνη τη βραδιά ο μεγάλος Moses Malone σκόραρε 38 πόντους και "κατέβασε" 32 ριμπάουντ, βοηθώντας τους Houston Rockets μα νικήσουν τους τότε Seattle Supersonics (πλέον είναι οι Oklahoma City Thunder). Από τότε είχε να καταγραφεί παίχτης με 30+ πόντους και 30+ ριμπάουντ σε ένα μόνο παιχνίδι.

Και ήρθε χθες ο Kevin Love να μας τρελάνει. Έβαλε 31 πόντους και μάζεψε 31 "σκουπίδια" στη νίκη τον Timberwolves εναντίον της Νέας Υόρκης. Είχε ακόμη 5 ασίστ, 1 μπλοκ και ευστόχησε και σε 1 τρίποντο. Πραγματικά, a night to remember, όπως λέμε και στο χωριό μου. Μετά τον αγώνα, ο συμπρωταγωνιστής στη μεγάλη νίκη των Wolves, Michael Beasley, είπε ότι ο K-Love του ψιθύρισε στο αυτί κάποια στιγμή στο 3ο δωδεκάλεπτο, όταν βρίσκονταν και οι δυο τους στον πάγκο, ότι πάει για 30. Δεν κατάλαβε για πιο πράγμα μιλούσε, μιας και είχε μόλις 7 πόντους εκείνη τη στιγμή, αλλά δε γνώριζε ότι έχει 18 ριμπάουντ ο συμπαίκτης του. Οπότε γύρισε και τον ρώτησε αυθόρμητα: "30 τι;". Εκείνη τη στιγμή ο Love υπολόγιζε τα 30 ριμπάουντ, αλλά που να ήξερε τι θα επακολουθούσε... Μάλιστα όταν οι δημοσιογράφοι τον ενημέρωσαν ότι το επίτευγμά του είχε πραγματοποιηθεί τελευταία φορά το 1982 από το Moses Malone, εκείνος απάντησε: "Ο πατέρας μου, πάντα μου έλεγε ότι όταν δεν μπορώ να φτάσω κοντά στη μπασκέτα, να πετάω την μπάλα προς αυτή και να παίρνω το ριμπάουντ μετά, όπως έκανε ο Moses Malone".

Η χθεσινή νύχτα, όμως, είχε και άλλο ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Ο μεγάλος Jason Kidd ξεπέρασε τις 11.000 ασίστ. Βέβαια πολύ δύσκολα θα φτάσει τις 15,806 ασίστ του John Stockton που βρίσκεται στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα του ΝΒΑ.

Δείτε τα "κατορθώματα" των δύο αυτών παιχτών στα παρακάτω βίντεο.



3 σχόλια:

  1. 30 ribounds den pianoun edo sthn elada sena paixnidi olh h omada kiautos ta epiase monos tou k evale k 30 podous,poso kostizei na ton paroume ston pana8hnaiko?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι από τους τύπους που ποτέ δε θα έρθουν στην Ευρώπη. Κι αν έρθουν θα έρθουν στα γεράματά τους, καλή ώρα σαν τον Iverson, που ήρθε στη Φενέρ, η οποία δεν παίζει ούτε καν Ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου φίλε air_ioanni...Έχω ένα blog με αθλητικά: http://xarispsports.blogspot.com/...Θα με ενδιέφερε πολύ να συνεργαστούμε γιατί θα ήθελα να έχει το blog μου και νέα από το μαγικό κόσμο του NBA. Στείλε μου e-mail στο xarispsports@hotmail.com για να συζητήσουμε αν θες...Σε ευχαριστώ πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή