Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Διαμαντίδης ή Σπανούλης;

Ουσιαστικά αυτό το ερώτημα είχαν να απαντήσουν το περσινό καλοκαίρι οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού. Σε ποιον να δώσουν την μπαγκέτα του μαέστρου; Στον all around Διαμαντίδη ή στο γοργοπόδαρο Σπανούλη;

Τόσο οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι, όσο και ο προπονητής των τίτλων Željko Obradović, αποφάσισαν να δώσουν τα πολλά λεφτά στο Μήτσο και να δείξουν σε όλους, ότι αυτός θα είναι ο αρχηγός μέσα και έξω από το παρκέ. Βέβαια, πρώτος πήρε το μήνυμα ο V-Span, ο οποίος έψαχνε να βρει μια ομάδα που θα χώραγε και θα ικανοποιούσε τον εγωισμό του πρώτα και μετά τις φιλοδοξίες του για τίτλους. 

Έχοντας περάσει και ο Μάρτης πλέον, και έχοντας παίξει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, νομίζω. 

Σίγουρα στον πρωταθλητή Ελλάδος είναι χαρούμενοι με την απόφασή τους. Ο Διαμαντίδης παίζει καλύτερα από ποτέ, σε κάθε αγώνα δείχνει ποιος είναι το αφεντικό και, γιατί όχι, ποιος είναι το καλύτερο playmaker στην Ευρώπη. Οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο final 4 της Βαρκελώνης, αφού πρώτα "έσπασε" την έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης και οικοδέσποινας του final 4, Barcelona. Σε όλα αυτά τα σημαντικά ματς ο Διαμαντίδης φόρεσε τη μπέρτα του σούπερ ήρωα και έδειξε σε όλους ποιος είναι το αφεντικό. Στη σειρά με τη Barcelona είχε μέσο όρο 18 πόντους (με τρομερά στατιστικά: 9/23 δίποντα, 9/21 τρίποντα και 27/32 βολές), 4.75 ασίστ, 3.25 ριμπάουντ, 1,3 κλεψίματα και 4.5 λάθη. Πραγματικός ηγέτης, με λίγα λόγια. Σε ένα μήνα (6 Μαΐου) θα είναι 31 χρονών, αλλά έτσι όπως παίζει μάλλον δείχνει πως έχει πολλά χρόνια μπροστά του.

Από την άλλη ο Σπανούλης, ο οποίος είναι 28 χρονών, κάνει μια μάλλον μέτρια χρονιά και σίγουρα δεν προσφέρει αυτά που ήλπιζαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Δεν έχει δέσει ακόμα με τον Teodosic σαν δίδυμο και ο coach του Ολυμπιακού αναγκάζεται να μοιράζει το χρόνο στο παρκέ ανάμεσα σε αυτούς τους δύο παίχτες και να βάζει τον Παπαλουκά δίπλα τους σαν πυροσβέστη. Κορύφωμα των μέτριων εμφανίσεών του, είναι οι αναμετρήσεις με τη Σιένα, όπου και ήταν αρνητικός. Είχε 11.25 πόντους (με το απαράδεκτο 15.8% (3/19) στα τρίποντα, 8/13 δίποντα και 20/20 βολές), 4 ασίστ, 1.25 κλεψίματα, 2 ΜΟΝΟ ριμπάουντ σε ΟΛΑ τα παιχνίδια και 4.8 λάθη μέσο όρο. Με λίγα λόγια πελαγοδρόμησε. 

Κλείνοντας, δε θα κάνω συγκρίσεις, αφού οι αριθμοί και οι εμφανίσεις μιλάνε από μόνες τους. Προσωπικά, πάντα πίστευα ότι ο Σπανούλης είναι υπερεκτιμημένος, όχι όμως ότι δεν είναι καλός παίχτης. Για αυτούς που ξεχνάνε, θα τους πω ότι μας έδωσε το τελευταίο μετάλλιο της Εθνικής. Θα κλείσω με ένα παράπονο, που πιστεύω πως το έχουν όλοι οι "μπασκετικοί" και φίλαθλοι της Εθνικής Ελλάδος. Γιατί, μετά από αυτές τις οργιαστικές εμφανίσεις του Μήτσου, να μην τον χαρώ κι εγώ το Σεπτέμβρη με τη γαλανόλευκη στο στήθος;

2 σχόλια:

  1. Βλεπω οι Αγγελοπουλοι να φευγουν και αυτοι οπως ο Σωκρατης ... Εχουν δωσει τοσα πολλα λεφτα μεσα σε 7 χρονια και τι εχουν καταφερει ??? 1 Κυπελλο Ελλαδας και 1 φορα σε τελικο Ευρωλιγκας και αλλη μια σε ημιτελικο απο φαπα του βαζελου .. Ειδη... τα "Αδερφια" Χρωστανε σε οσους μιλανε Ελληνικα... Εχουν μπει πολυ μεσα και αμα δεν κανουν κατι συντομα θα το δυαλισηουν το μπασκετ... και θα καταληξει και αυτο χαροπαλευοντας σαν τον Ερασιτεχνη..Χρειαζεται υπομονη οπως οι "Ασπιρινες" ....Εγω παντω αποχορω απο το μπασκετ... Αρκετη φαπα εφαγα. Απο 18 χρονων...εχω να δω χαρα και ειμαι 32 και δεν εχω δει χαρα ακομα....Καπου ωπα ομως....Μην μας λενε γιατι δεν παμε στο ΣΕΦ ...Μας εχουν ΞΕΝΕΡΩΣΕΙ τοσο που δεν εχομε πια υπομονη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε εκτιμώ πολύ τη δουλειά που κάνεις!!! Πολύ ωραία άρθρα!!! Συγχαρητήρια!!! Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή