Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Κλήρωση Euroleague 2011-12


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση για την Euroleague της επόμενης περιόδου.Η κληρωτίδα φάνηκε ευγενική τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ, όμως θα έχει δύσκολη αποστολή ώστε να επιστρέψει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Πρώτα έχει να προσπεράσει το εμπόδιο της Γαλατασαράι. Αν νικήσει, τότε θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Γαλλικού εμφυλίου, ανάμεσα στην Βιλερμάν και την Γκραβελίν. Και δεν τελειώνουν εκεί τα δύσκολα, αφού για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον 3ο όμιλο της Euroleague, θα πρέπει να νικήσει τον νικητή του ζευγαριού Λιέτουβος-Μπούντοσνοστ και Τσιμπόνα-Σολέ. Και όλα αυτά θα γίνουν για να μπορέσει να αντιμετωπίσει στην κανονική διάρκεια τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι, Παρτιζάν, Ανατόλου Εφές (η παλιά Εφές Πίλσεν) και Αρμάνι Μιλάνο.

Δείτε και μία φωτογραφία των δύο προκριματικών ομίλων:

Ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ομάδα που βγήκε από την κληρωτίδα από τα χέρια του Obradovic μάλιστα. Έτσι τέθηκε επικεφαλής του Α γκρουπ και θα αντιμετωπίσει τις Κάχα Λαμποράλ, Φενέρμπαχτσε, Μπιλμπάο, Καντού και Νανσύ. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο επόμενος και είναι ο επικεφαλής του Β γκρουπ και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις ΤΣΣΚΑ, Ουνικάχα, Ζαλγκίρης, Μπάμπεργκ και ΚΚ Ζάγκρεμπ. Τέλος, στο Δ γκρουπ κληρώθηκαν οι Μπαρτσελόνα, Σιένα, Ούνιξ Καζάν, Πρόκομ, Ολίμπια Λουμπλιάνας και η ομάδα που θα βγει από το δεύτερο όμιλο της προκριματικής φάσης.

Προφανώς και είναι νωρίς να κάνουμε προβλέψεις, μιας και οι ομάδες τώρα κάνουν τις πρώτες μεταγραφές. Σίγουρα ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με σχετικά εύκολους αντιπάλους που δεν προκαλούν φόβο ή δέος. Ο Παναθηναϊκός έχει να φοβάται μόνο την ΤΣΣΚΑ και τον κακό εαυτό του. Ο πιο ιντριγκαδόρικος όμιλος είναι ο τρίτος, αφού μέχρι στιγμής όλες οι ομάδες είναι σχετικά ισάξιες και δείχνουν πρόθυμες να ρίξουν αρκετά λεφτά ώστε να ισχυροποιήσουν τα ρόστερ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου