Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Πολύ κακό για το τίποτα


Βγήκε πριν από λίγο τα αποτελέσματα των εξετάσεων του αντιντόπινγκ κοντρόλ που έκανε πριν καμιά δεκαριά μέρες ο Γιάννης Μπουρούσης. Τα αποτελέσματα, όπως όλοι πίστευαν, ήταν αρνητικά. Έτσι γίνετε ο μοναδικός μέχρι τώρα που τιμωρείται για το σκάνδαλο που ξέσπασε στο ποδόσφαιρο (και μεταξύ μας δεν νομίζω να υπάρξει και δεύτερος).

Ακούμε τόσα όλες αυτές τις ημέρες για το σκάνδαλο που ξέσπασε στο ποδόσφαιρο. Αλλά πήρε ξώφαλτσα και το μπάσκετ μας. Και προς το παρόν, ο μοναδικός άνθρωπος που δεν εμπλέκονταν στο σκάνδαλο, αλλά απλώς υπήρχε στις συνομιλίες που βγήκαν στην δημοσιότητα, τιμωρείται. Φυσικά, όχι από τον νόμο, που περιμένουμε να τιμωρήσει τους υπόλοιπους, αλλά από την ομάδα του. Έτσι ο Γιάννης έχασε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Όχι ότι δε θα το ξαναβρεί. Ποιοτικοί center, σαν κι αυτόν, δεν υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη. Αλλά το ίματζ του δέχτηκε σοβαρό πλήγμα.

Θέλω όμως να επικεντρωθώ στο ότι σε ένα σκάνδαλο που ξέσπασε στο ποδόσφαιρο, έπρεπε κάπως να αναμίξουμε και τα άλλα αθλήματα. Ο στίβος αποκαθηλώθηκε από τα μάτια του κόσμου μετά τις τιμωρίες της IAAF στους ολυμπιονίκες μας, όταν έπιασε την πλειοψηφία αυτών ντοπαρισμένους. Το βόλεϋ, το χάντμπολ και το πόλο έχουν μικρό κοινό, οπότε το μπάσκετ ήταν το νούμερο ένα υποψήφιο άθλημα. Έτσι, οι δημοσιογράφοι μόλις είδαν ότι ένας εν ενεργεία διεθνής παίχτης ήταν μέσα στους διαλόγους που πήραν στα χέρια τους, κατάλαβαν πως ήταν μια καλή ευκαιρία να αποκαθηλώσουν στα μάτια των φιλάθλων εκτός από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Λες και δεν είχε προβλήματα μέχρι τώρα το μπάσκετ. Η φετινή Α2 είχε στη σύνθεσή της ανώνυμες εταιρίες (ΚΑΕ), αθλητικά σωματεία και μια ενδιάμεση κατάσταση των δύο προηγούμενων (ΤΑΚ). Έτσι οι παίχτες είχαν συμβόλαια, άλλοι με τα σωματεία και άλλοι με τους προέδρους. Οι μεν πρώτοι μπορούν να καταφύγουν στα αθλητικά δικαστήρια για να πάρουν τα λεφτά τους, αν είναι απλήρωτοι, οι δε δεύτεροι πρέπει να προσφύγουν στα κανονικά, με τη διαδικασία να μπορεί να ξεφύγει επικίνδυνα (χρονικά). Η Α1 δεν είχε αντιντόπινγκ κοντρόλ, γιατί δε μπορούσε η διοργανώτρια αρχή να πληρώσει την ΕΣΚΑΝ 37000 ευρώ, ώστε να μπορεί να κάνει τους ελέγχους. Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις ομάδες ήταν χαώδης. Και τέλος, οι τελικοί, όπως κάθε χρονιά, τέλειωσαν μέσα στη βία.

Δεν είχε ανάγκη το μπάσκετ να δεχτεί και ένα πλήγμα για την ακεραιότητα ενός διεθνή μπασκετμπολίστα. Ο Μπουρούσης, βέβαια, ήταν εύκολο θύμα, αφού ποτέ δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις. Για μένα είναι από τους λίγους αυθεντικούς τύπους που έχουν απομείνει στο χώρο του μπάσκετ. Για τον λόγο που έγραψα παραπάνω.Αν θέλει να πει κάτι, δε θα "κωλώσει" να το πει, γιατί δεν είναι σωστό ή δεν πρέπει. Αυτός ο παρορμητισμός του βέβαια, τον έχει μπλέξει ουκ ολίγες φορές. Και ο σοφός λαός μας λέει, πως αν μπλέξεις με τα πίτουρα, θα σε φάνε οι κότες. Τα πίτουρα τη δεδομένη στιγμή είναι ο Big Μακ και οι κότες οι δημοσιογράφοι, που δε χάνουν την ευκαιρία να αποκαθηλώνουν πρόσωπα και καταστάσεις και να τους ρίχνουν στη βορά των διψασμένων για "αίμα" αναγνωστών-τηλεθεατών.

Κλείνοντας, να πω πως ο τυχερός και κερδισμένος της υπόθεσης ήταν ο Duda. Ο "Σοφός" δεν ήξερε πως να τελειώσει το Γιάννη από τον Ολυμπιακό, αφού είναι γνωστό ότι δεν τον συμπαθούσε και δεν τον ήθελε στην ομάδα. Μπορεί να βρήκε τρόπο να διώξει τον Παπαλουκά και να κάνει όλο τον κόσμο να πιστεύει πως αυτός είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τα φετινά χάλια του Ολυμπιακού. Αλλά όσο ο Μπουρούσης είχε τις πλάτες των αφεντικών του και ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο, δεν τον κούναγε κανείς από την ομάδα. Να ναι καλά, όμως, οι συνομιλίες που βγήκαν στη φόρα και αυτό το διφορούμενο "βλάκες" που έλυσαν τα χέρια του Ivkovic.

2 σχόλια:

  1. Air Ioannis ειλικρινά πιστεύεις ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο, ώστε να πληγεί το μπάσκετ ως άθλημα; Αν και δηλώνω λάτρης της συνομοσιολογίας, φρονώ (που λέει και μια ψυχή) ότι η είδηση "προωθήθηκε" επειδή πουλάει. Ο Μπουρούσης είναι από τους πλέον αναγνωρίσιμους αθλητές, η ντόπα είναι διαχρονικά πιασιάρικη, ενώ η στιχομυθία και η διαπλοκή με έναν νονό της νύχτας (sic) είναι φανταστική πρώτη ύλη για ένα πρωτοσέλιδο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι δεν πιστεύω ότι ήταν οργανωμένο σχέδιο.
    Απλά πιστεύω πως οι "ποδοσφαιρικοί" δημοσιογράφοι δεν ήθελαν να πλήξουν μόνο το αγαπημένο τους άθλημα. Και είπαν πως αν είναι να πέσουμε, θα τραβήξουμε μαζί μας και όποιους άλλους μπορούμε...
    Απλά ήθελα να δώσω και μια άλλη πλευρά του θέματος, και να μην μείνω αν φταίει, δεν φταίει, γιατί έχει πάρε δώσε με τον υπόκοσμο, ποιους είπε τελικά βλάκες κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή