Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μια άποψη για τον τελικό της Euroleague


Του Thra

Μπράβο στον Ολυμπιακό. Μπράβο που δεν παράτησε το παιχνίδι, ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ 19 πόντους. Μπράβο που παρόλο το άγχος των παικτών, βρήκε τη δύναμη να ανταπεξέλθει στην κρισημότητα του αγώνα. Και φυσικά μπράβο που κέρδισε.

Αυτό ήταν το μοναδικό παιχνίδι της Euroleague που παρακολούθησα και δεν μπορώ να πω ότι ήταν διαφήμιση για το αγαπημένο μας άθλημα. Μηδενική παραγωγικότητα στην επίθεση, πολλά λάθη, σκληρές άμυνες και παίκτες πολυδιαφημισμένοι (ή έστω πρώτα βιολιά των ομάδων τους) σκιά του εαυτού τους.

Όσο ήταν ψύχραιμος και εύστοχος ο Teodosic, η CSKA έβρησκε λύσεις και κάλυπτε την "απουσία" του Kirilenko. Όταν όμως έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, η CSKA εγκλωβίστηκε επιθετικά. Οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι.

Αλλά από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν βλεπόταν από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν γίνετε ομάδα να έχει πάρει σκόρ μόνο από 3 παίκτες, μέχρι σχεδόν την 4η περίοδο. Ο Σπανούλης το πάλεψε κάπως, αλλά εμένα προσωπικά μου φάνηκε πολύ αγχωμένος - η αστοχία του στις βολές δεν δικαιολογείται.Ο Antic, τηρουμένων των αναλογιών, τα πήγε αρκετά καλά. Αν όμως δεν ήταν ο σεληνιασμένος Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός δεν θα έπαιρνε την κούπα, όσα θαύματα και να γίνονταν. Ο μικρός μπήκε με γυαλισμένο μάτι, δεν "μάσησε" από Kirilenko και τα λοιπά, και απλά τα έβαλε όλα. Πρέπει να το πήρε προσωπικά το θέμα. Απλά καταπληκτικός.

Από την άλλη, απογοητεύτηκα πλήρως από τον Πρίντεζη. Περίμενα πολλά από αυτόν, αλλά μάλλον βαριόταν να παίξει... Το ότι έβαλε το τελευταίο καλάθι είναι σημαντικότατο, αλλά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες μου σε κανένα επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός σχεδόν σε όλο το παιχνίδι πλήρωνε τις επιλογές του, ειδικά στη θέση του center, καθώς με ημίψηλους δύσκολα γίνεται δουλειά. Ο Dorsey έκανε γρήγορα φάουλ και δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Ο Hines ήταν πολύ κοντός για να είναι αληθινός... Και ο Παπαδόπουλος πρέπει να είχε πατήσει τσίχλα, γιατί φαινόταν να κολλάνε τα παπούτσια του στο παρκέ.

Με βάση όλα αυτά, το ότι ο Ολυμπιακός πήρε κούπα, είναι ένας πραγματικός άθλος.

Συγχαρητήρια και πάλι Μάγκες!!!

1 σχόλιο:

  1. Είναι η πρώτη (και μοναδική μάλλον) σοβαρή ανάλυση του τελικού της ευρωλίγκας που βρήκα να διαβάσω είτε από μεγάλο σάιτ είτε από μπλογκ! επιτέλους βρέθηκε άνθρωπος να γράψει τα πράγματα με το όνομά τους! όλα τα παραπάνω τα βρίσκω ολόσωστα και θα ήθελα να προσθέσω ότι ο Τεόντοσιτς και τα πάμπολλα λάθη του ήταν ο λόγος που η ΤΣΣΚΑ έχασε τελικά το παιχνίδι. Ο άθλος του ΟΣΦΠ μοιάζει με αυτόν της Ελλάδας του Euro 2004 καθώς δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα αλλά η καρδιά και η ψυχή (και λίγο η τύχη). Για να έχει συνέχεια αυτή η ομάδα θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή