Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Διαστημικός Ολυμπιακός, καταπληκτικός Παναθηναϊκός


Καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ξεκίνησαν το έτος και το top 16 με νίκες και έδιωξαν (προς το παρών) τα όποια σύννεφα είχαν εμφανιστεί πάνω από το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, δεν έφερε την αισιοδοξία στους φιλάθλους του με τη νίκη κόντρα στην Emporio Armani, αλλά κατά κύριο λόγο με τη νίκη του κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, στο ντέρμπι για το κύπελλο. Μια νίκη φτάνει στην Ελλάδα για να γίνει ένας άχρηστος προπονητής - "προπονητάρα", όπως και μια ήττα είναι αρκετή για να γίνει μια υπερομάδα - ένα τσούρμο από άχρηστους.

Όπως παλαιότερα έγραφα, πως με υπομονή οι πράσινοι θα γίνουν καλύτερη ομάδα, έτσι και τώρα θα γράψω πως δεν είναι η στιγμή για να αρχίσουν να τα βλέπουν όλα αφ' υψηλού. Η ομάδα θέλει ακόμα δουλειά. Αλλά έχω πίστη στον coach Πεδουλάκη. Η ομάδα διαθέτει υψηλού επιπέδου ρόστερ και αν λείπει ένα πράγμα, αυτό είναι τα νιάτα. Ακόμα βέβαια να δω τον Γιάνκοβιτς να παίρνει ενεργό ρόλο στο rotation (τον οποίο και πιστεύω πολύ σαν παίκτη), σε αντίθεση με τον Παππά, ο οποίος ακόμα συνεχίζει να παίζει λες και βρίσκεται ακόμα στον Πανιώνιο.

Ο Παναθηναϊκός όποτε φέτος άφηνε τον αντίπαλο να παίρνει μεγάλες διαφορές και μετά να κυνηγάει, έχανε τους αγώνες. Οι παίκτες προσπαθούσαν να γυρίσουν το ματς στο 3ο δεκάλεπτο κατά κύριο λόγο και μετά έσκαγαν από την υπερπροσπάθεια. Και αυτό ήταν αποτέλεσμα του μικρού rotation που χρησιμοποιεί ο Άρτζι στο δεύτερο ημίχρονο. 7 το πολύ 8 παίκτες τραβάνε όλο το κουπί. Και αυτοί τις περισσότερες φορές κουβαλάνε τραυματισμούς από παλαιότερα.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, μετά τις δύο απανωτές σφαλιάρες, που τον προσγείωσαν λίγο ανώμαλα, κατάφερε να νικήσει χθες με επιβλητικό σκορ και τρόπο μία εκ των διεκδικητών του φετινού τίτλου, παρά τις απουσίες που είχε. Ο Σπανούλης και ο Περπέρογλου τον τελευταίο ενάμισι μήνα είναι σεληνιασμένοι, με εξαίρεση τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (αλλά ποιος ερυθρόλευκος έπαιξε καλά σε εκείνο το ματς;).

Φαίνεται λες και δεν μπορεί να μαρκάρει κανείς τον αρχηγό του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή. Ή μάλλον για να το γράψω πιο σωστά, κανείς guard δεν μπορεί να τον μαρκάρει. Γιατί ο Gist μια χαρά τα καταφέρνει να τον εγκλωβίσει και να τον αποσυντονίσει. Από την άλλη, το τρικ του coach Μπαρτζώκα με τη χρησιμοποίηση του Περπέρογλου στο 4 έχει αποδειχθεί σωτήρια κίνηση για τους Πειραιώτες. Ένα πείραμα που ξεκίνησε όταν υπήρχε απουσία λύσεων σε αυτή τη θέση, λόγω της τιμωρίας του Πρίντεζη και των συνεχόμενων τραυματισμών στα πρώτα λεπτά των αγώνων του Petway, πλέον είναι βασικό όπλο στη φαρέτρα του Μπαρτζώκα.

1 σχόλιο: