Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Καταραμένοι παίχτες ή ομάδες;


Χθες ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της καταμέτρησης των μέχρι τώρα ψήφων για το All Star game του Φεβρουαρίου. Εκεί ήταν πρώτος σε ψήφους στη θέση του center ο Ming Yao. Όμως χθες ανακοινώθηκαν επίσης και τα αποτελέσματα της αξονικής που του έκαναν οι γιατροί των ρουκετών. Κάταγμα κόπωσης στον αριστερό αστράγαλο.

Μετά και αυτόν τον τραυματισμό, μάλλον, μπαίνει οριστικό τέλος στην καριέρα του Κινέζου γίγαντα, σε ηλικία μόλις 30 ετών. Είχε πει μάλιστα το καλοκαίρι, όταν και προσπαθούσε να ξεπεράσει τον προηγούμενο τραυματισμό του που τον είχε κρατήσει ένα ολόκληρο έτος εκτός, ότι  θα σταματήσει το μπάσκετ αν ξανατραυματιστεί. 

Πραγματικά κρίμα για έναν καταπληκτικό παίχτη, που μας έδωσε ψήγματα του τεράστιου ταλέντου του. Αλλά κάτι άλλο τεράστιο τον πρόδωσε. Το κορμί του.  Δεν ξέρω αν έχει κάποια κατάρα η ομάδα του Χιούστον, γιατί δεν είναι ο πρώτος πανύψηλος παίχτης που δεν της «βγαίνει». Η αρχή είχε γίνει με τον Ralph Sampson. Μπήκε στο ΝΒΑ μαζί με τον Hakeem Olajuwon και οι προσδοκίες ότι οι Rockets δημιούργησαν ένα δίδυμο ψηλών που θα φέρει πολλά πρωταθλήματα ήταν μεγάλες. Αλλά αποδείχθηκαν και τότε φρούδες. Ο Sampson, μετά από λίγες χρονιές, έφυγε από το Χιούστον και ουσιαστικά δεν ξαναέπαιξε μπάσκετ λόγω των πολλών και συχνών τραυματισμών του. Σταμάτησε το επαγγελματικό μπάσκετ σε ηλικία μόλις 32 ετών. Ίδια ομάδα, ίδιο draft pick (νούμερο 1 και οι δυο, ο Sampson το 1983 και ο Ming το 2002), ίδια κατάληξη. 

Κάπως έτσι λοιπών, μπήκε και το «Σινικό τοίχος» σε μια λίστα με τους παίχτες, που λόγω τραυματισμών, δε δικαίωσαν τις προσδοκίες που προϋπήρχαν. Πρώτος διδάξας, από τους ψηλούς, ήταν ο Bill Walton. Ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια ήταν το παρατσούκλι του. Πριν λίγο καιρό μπήκε στη λίστα και ένας άλλος Blaizer, και επίσης νούμερο ένα draft pick (το 2007, ο Walton το 1974), ο Greg Oden. Έχασε ολόκληρη τη rookie χρονιά του, έπαιξε 61 αγώνες τη δεύτερη χρονιά, 21 την Τρίτη και φέτος δεν πρόλαβε να παίξει καθόλου.  

Ας ευχηθούμε να είναι αυτοί, οι δύο οι τελευταίοι που μπαίνουν σε αυτή τη λίστα. Και αν τύχη ξανά να επιλέξουν το νούμερο 1 του draft μία από τις δύο αυτές ομάδες, ας διαλέξουν έναν κοντό αυτή τη φορά, γιατί μάλλον είναι λίγο γκαντέμηδες... Η μήπως είναι τελικά τα τεράστια κορμιά, η ρίζα του κακού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου