Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

All Star Weekend


Ένα καταπληκτικό All Star Weekend έγινε φέτος στο Λος Άντζελες. Επανέφερε ξανά τη μαγεία του διαγωνισμού καρφωμάτων και έλαμψαν σε αυτό δύο παιδιά του LA. Ο Blake Griffin, που κέρδισε το διαγωνισμό καρφωμάτων, και ο Kobe Bryant, που ήταν ο MVP του All Star Game. Μόνο ο Lebron James πήγε να τους χαλάσει το πάρτι στο σπίτι τους με το εντυπωσιακό triple double που πέτυχε.

 Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και να ξεκινήσουμε με το τι συνέβη την Παρασκευή. Για αρχή είχαμε το Celebrity Game ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Η Ανατολή κέρδισε τη Δύση με 54-49 έχοντας ως κορυφαίο το Scottie Pippen. Βέβαια MVP βγήκε ο «χαμένος» Justin Bieber, αφού το κοινό αποφάσησε ποιος θα είναι ο καλύτερος της βραδιάς. Ας είναι καλά οι Bieberίτσες λοπόν, αν και ο ίδιος ο Bieber είπε σε συνέντευξη την Κυριακή που ήταν στο γήπεδο, ότι ο μέγας Pippen άξιζε τον τίτλο του MVP στο δικό τους παιχνίδι. 

Δύση Ανατολή 49-54
Δύση: Justin Bieber (pop star), Rick Fox (πρώην NBAer), Jalen Rose (πρώην NBAer), Zachary Levi (ηθοποιός), Trey Songz (τραγουδιστής), Romeo Miller (ράπερ), Rob Kardashian (γαμπρός του Lamar Odom), με coach τον Bill Walton
Ανατολή: Scottie Pippen (πρώην NBAer), Chris Mullin (πρώην NBAer), Mitch Richmond (πρώην NBAer), Tamika Catchings (WNBAer), Swin Cash (WNBAer), Nick Canon (κωμικός), Common (ράπερ), Jason Sudeikis (παρουσιαστής του Saturday Night Live), με coach τον Erving “Magic” Johnson

Ορίστε και ένα βίντεο με τις καλύτερες φάσεις:



Ακολούθησε το Rookie challenge, όπου και κέρδισαν οι Rookies τους Sophomores. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Wall και Cousins, παλιοί συμπαίκτες στο πανεπιστήμιο του Kentucky. Ο MVP ήταν μόνο ο Wall, ο οποίος έκανε ρεκόρ στις ασίστ με 22. Ο Blake Griffin έπαιξε ελάχιστα, μιας και έπρεπε να συμμετάσχει και στα καρφώματα το Σάββατο και στο Κυριακάτικο παιχνίδι των μεγάλων, αλλά πρόλαβε να σημειώσει 14 πόντους. Από τους Sophomores προσπάθησαν οι Blair, 28 πόντοι-15 ριμπάουντ, και Harden, 30  πόντοι, που ήταν και ο αντικαταστάτης του τραυματία Evans.

Rookies – Sophomores 148-140
Rookies: Griffin 14, Fields 15, Cousins 33π 14ρ, Neal 20, Wall 12π 22ασ, Favors 9, Johnson 25, Bledsoe 6, Monroe 4.
Sophomores: Gibson 8, DeRozan 14, Blair 28
π 15ρ, Curry 13, Matthews 15, Jennings 8, Ibaka 14, Harden 30, Holiday 10.

Μια ιδέα του τι έγινε σε αυτό το παιχνίδι:



Το Σάββατο ξεκίνησε χαλαρά με το διαγωνισμό Shooting Stars, τον οποίο και κέρδισε η ομάδα της Ατλάντα, η οποία απαρτίζονταν από τους: Al Horford, Steve Smith (παλιός παίχτης) και την κυρία Coco Miller (παίχτρια των Atlanta Dream, ομάδας του WNBA). Ακολούθησε το Skill Challenge, το οποίο κέρδισε ο Stephen Curry, που εδώ που τα λέμε δεν ήταν και το φαβορί, έχοντας ως αντιπάλους τους: Rose, Westbrook, D. Williams και Chris Paul. Αουτσάιντερ νίκησε και στο διαγωνισμό των τριπόντων, αφού ο J. Jones των Heat επικράτησε του Βοστονέζικου δίδυμου των Allen και Pierce στον τελικό γύρο. Στο διαγωνισμό των καρφωμάτων όμως είχαμε φαβορί, το οποίο και επικράτησε. Ο Blake Griffin στάθηκε στο ύψος του, και με μερικά εντυπωσιακά καρφώματα κέρδισε το διαγωνισμό. Μεγάλος αντίπαλός του ήταν ο McGee, ο οποίος, ενώ έκανε 3 καταπληκτικά καρφώματα, τέλειωσε με ένα όχι και τόσο πρωτότυπο. Μάλλον θα ήταν μαγεμένος και αυτός με το τελευταίο κάρφωμα του Griffin, αν και όπως ο ίδιος είπε μετά φίλαγε για το τέλος ένα κάρφωμα που θα απογειώνονταν πίσω από τη γραμμή των βολών, αλλά το έκανε ο Ibaka στον πρώτο γύρο και δεν ήξερε τι να κάνει…

Ας απολαύσουμε ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του Σαββάτου:



Και φτάσαμε επιτέλους στη μεγάλη βραδιά. Το Κυριακάτικο παιχνίδι είναι το κυρίως μενού του τριημέρου. Ξεκίνησε λοιπόν με μια συναυλία του Lenny Kravitz, κατά την οποία έγινε και η παρουσίαση των ομάδων. Η ομάδα της Ανατολής έδειξε να είναι πιο δεμένη, και η αρχική της πεντάδα έκανε την ιεροτελεστία του Lebron όλη μαζί.

Αν και άρχισαν λίγο πιο ζεστοί οι Ανατολικοί, η Δύση πήρε γρήγορα κεφάλι στο σκορ με έναν σεληνιασμένο Bryant. Νόμιζε κανείς ότι το κορμί του δεν έχει δεχτεί κανένα τραυματισμό, και ο χρόνος έχει ξεχάσει να το γεράσει. Γιατί δεν εξηγούνται αλλιώς 4-5 εντυπωσιακά καρφώματα, που μας θύμισαν τα πρώιμα χρόνια του στο ΝΒΑ. Και όταν ο Popovic αποφάσισε να τον ξεκουράσει, ξεκίνησε να σκοράρει κατά ριπάς ο Durant. Η Ανατολή από την άλλη δεν έβρισκε αντίδοτο και ότι σχήμα και αν δοκίμασε ο Rivers, απέτυχε να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τη Δύση. Έκανε και το αδιανόητο μέσα στο άντρο των αιώνιων εχθρών και έβαλε ταυτόχρονα τους τέσσερεις Βοστονέζους, κάτι που έκανε το κοινό να ξεσηκωθεί και να γιουχάρει.

Η ώρα περνούσε και όλοι περιμέναμε ότι η Δύση θα νικήσει και ο Kobe θα βγει MVP, καθώς κόντευε να φτάσει τους 42 πόντους του Wilt Chamberlain, που αποτελούν το ρεκόρ για All Star παιχνίδι. Αλλά υπολογίζαμε χωρίς τον Lebron. Ξαφνικά το τελευταίο εξάλεπτο άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και η Ανατολή χάρη στην all around παρουσία του, κατάφερε να φτάσει 2 πόντους πίσω από τη Δύση δύο, λεπτά πριν το τέλος. Το θαύμα όμως δεν ολοκληρώθηκε και το δεύτερο μόλις triple-double που σημειώνεται ποτέ σε All Star game (το πρώτο ήταν το 1997 από τον ένα και μοναδικό Michael AirJordan), δεν έφτασε στον James να βγει MVP, μιας και η ομάδα του έχασε.

Δύση – Ανατολή 148-143
Δύση (Greg Popovic): Bryant 37 (14 ριμπ., 3 ασίστ, 3 κλεψ. 4 λάθη), Durant 34 (3 ριμπ., 2 ασίστ, 2 κλεψ., 2 κοψ), Gasol 17 (7 ριμπ.), Westbrook 12 (5 ριμπ.), Paul 10 (7 ασίστ, 5 ριμπ., 4 κλεψ.), Griffin 8 (5 ριμπ., 5 ασίστ), Anthony 8 (7 ριμπ.), Ginobili 7 (5 ασίστ, 3 ριμπ., 3 κλεψ.), Nowitzki 6, Williams 5, Duncan 2, Love 2.

Ανατολή (Doc Rivers): James 29 (12 ριμπ., 10 ασίστ), Stoudemire 29 (6 ριμπ.), Wade 14, Bosh 14, Allen 12, Johnson 11, Rose 11, Rondo 6 (8 ασίστ), Pierce 6, Howard 5 (7 ριμπ.), Garnett 4 (5 ριμπ.), Horford 2.

Ένα βίντεο με την MVP παρουσία του Kobe:


Και η ταινία του αγώνα:


Το σημερινό blog έχει αναδημοσιευτεί στο αδερφό blog: http://xarispsports.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου