Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πανάξιος πρωταθλητής Ελλάδος ο Παναθηναϊκός


Άργησα να γράψω κάτι για το δεύτερο τελικό του φανταστικού πρωταθλήματός μας. Αλλά δε θα σας αφήσω χωρίς ένα μικρό σχόλιο. Και εν συνεχεία του προηγούμενου καταγγελτικού μου κειμένου, θα συνεχίσω κάπως έτσι και σήμερα.
                                            
Προφανώς και στο δεύτερο τελικό ο κ. Ivkovic δεν ήταν στα φόρτε του. Και πάλι έκανε λάθη στο κοουτσάρισμά του, αλλά δεν ήταν τόσο τραγικά όσο του πρώτου αγώνα. Ουδείς  βέβαια ασχολήθηκε με αυτό για ακόμα μια φορά, καθώς ο «Σοφός» έχει το αλάθητο του Πάπα και κανείς από τους ερυθρόλευκους ή μη δημοσιογράφους δεν τολμάει να θίξει. Φυσικά ο Kazlauskas, ο Gerson και ο Γιαννάκης τα κάναν όλα λάθος και τότε τα ξέραν όλα οι κ.κ. δημοσιογράφοι.

Πως να γίνει κριτική όμως στο Duda, αφού στον Ολυμπιακό το έχουν βρει το κόλπο για να παραπλανούν τον κόσμο τους από το κανονικό πρόβλημα. Και φέτος, όπως και πέρσι, για όλα φταίει η διαιτησία. Αυτοί οι κακοί γριζοφόροι άνθρωποι. Που μπαίνουν μέσα στο γήπεδο με τα πράσινα γυαλιά τους. Και περνάνε χειρουργείο χωρίς αναισθητικό (σύμφωνα με τις εφημερίδες) τον Ολυμπιακό. Δε φταίει ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίχτες, ούτε η διοίκηση. Φταίνε οι «γκρίζοι λύκοι». Σε λίγο θα φταίνε οι μπασκέτες, το παρκέ και ότι κατέβηκε και άλλη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και θα γίνουμε παρατηρητές μιας σουρεάλ κατάστασης που περιέγραφε πριν χρόνια το ΑΜΑΝ.



Για ότι είπε ο Σπανούλης, ένα θα πω. Πέρσι και τα προηγούμενα χρόνια αυτά δεν γίνονταν; Και αν γίνονταν, γιατί δεν μας τα έλεγε και τότε ο V-Span; Και όσων αφορά τα λεγόμενα του Μπουρούση για τη μη συμμετοχή του στην εθνική, δε με βρήκαν απροετοίμαστο. Η αρχή είχε γίνει από Παπαλουκά και Διαμαντίδη. Την πόρτα την άνοιξαν αυτοί οι δύο πρώτοι. Απλώς τώρα θα την περάσουν αρκετοί για ασήμαντους λόγους.

Κλείνοντας να πω πως τα λεγόμενα του Obradovic με καλύπτουν πλήρως. «Εγώ δεν μίλησα (για τη διαιτησία) όταν χάσαμε τρία ματς από τον Ολυμπιακό και δεν βρίσκω λόγο να μιλήσω τώρα. Σε κάθε ματς μπορείς να βρεις φάσεις για να παραπονεθείς. Είναι αδύνατο να μη γίνουν λάθη. Οι διαιτητές έκαναν λάθη και σήμερα, όπως και στο Ελληνικό και στο ΣΕΦ. Ο καλύτερος τρόπος είναι να μιλάς στο γήπεδο. Αυτό λέω πάντα στους παίκτες μου», είπε ο τεράστιος Zjeliko. Το παραπάνω σκεπτικό το είχα πάντα ως μότο μου. Δεν ήταν έτσι ο Zjeliko όταν ήρθε στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Με το πέρασμα των χρόνων όμως έγινε ένας τζέντλεμαν των γηπέδων...

2 σχόλια:

  1. Αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός 2-0 θα σου έλεγα, περίμενε δεν τελείωσε τίποτα ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει σειρά από το 2-0...

    ΑπάντησηΔιαγραφή