Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Με τέτοιες εμφανίσεις και νοοτροπία, υπάρχει ελπίδα...

Πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό στους τελικούς. Βέβαια ήρθε στην έδρα του, αλλά μην ξεχνάμε πως ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Μετά από αυτή την εμφάνιση και τη  νίκη νιώθω δικαιωμένος για τα δύο προηγούμενα κείμενά μου.

Για πρώτη φορά μετά από καιρό οι παίχτες και το τεχνικό επιτελείο των ερυθρόλευκων δεν έψαξαν να βρουν δικαιολογίες, αλλά έδωσαν όλο τους το "είναι" στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα και ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά ο Ivkovic δεν άρχισε τους συνήθεις διαξιφισμούς του με τους διαιτητές και τη γραμματεία. Κοίταξε να βρει ένα σχήμα που θα μπορέσει να του δώσει τη νίκη. Όπως φώναζα για τις αδυναμίες του στους προηγούμενους αγώνες, τώρα δε μπορώ παρά να του βγάλω το καπέλο. Δε δίστασε να αφήσει εκτός δωδεκάδας το πουλέν του, δοκίμασε όλους τους παίχτες που είχε στη διάθεσή του και μόλις βρήκε το κατάλληλο σχήμα επέμεινε σε αυτό.

Βεβαίως ένα μπράβο πρέπει να πούμε και στους παίχτες που ήρθαν από τον πάγκο και δεν ήταν αδιάφοροι ως συνήθως. Πρίντεζης και Πελεκάνος ήταν οι καταλύτες της νίκης για τους Πειραιώτες, καθώς οι δυο τους είχαν 4/5 τρίποντα, τη στιγμή που η υπόλοιπη ομάδα μέχρι την είσοδό τους είχε 0/7. Η ενέργεια που έδωσαν τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση ήταν σημαντική. Με αυτούς, και χάρη στα τρίποντά τους που έκαναν σμπαράλια τη ζώνη του Obradovic, ο Ολυμπιακός έκλεισε τον αγώνα με ένα σερί 15-2.

Κλείνοντας, δε θα μπορούσα να μη σχολιάσω και το χουλιγκάνικο κλίμα που επικράτησε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο. Εμετικά πανό, ρίψη αντικειμένων και μπόλικα δυναμιτάκια. Οι οπαδοί είμαι σίγουρος ότι πιστεύουν, ότι χάρη σε αυτούς γύρισε το παιχνίδι και χάρη στους δικούς τους τραμπουκισμούς επικράτησε στο τέλος η ομάδα τους. Το μόνο που κατάφεραν είναι να υποβαθμίσουν την πολλή καλή εμφάνιση της ομάδας τους. Το ίδιο έκαναν φυσικά και οι ερυθρόλευκων φρονημάτων εφημερίδες την επόμενη μέρα. "Νικήσαμε, γιατί οι διαιτητές αποφάσισαν να μας παίξουν 50-50", διατυμπάνιζαν οι περισσότερες...

Υ.Γ. Γιατί νευρίασε ο κ. Ivkovic, όταν τον ρώτησαν στη συνέντευξη τύπου για τον αριθμό των βολών που εκτέλεσε ο Ολυμπιακός την Τετάρτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου