Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τελικά μπορείς! Θέλεις όμως;


Πριν από λίγο ξεκίνησε η δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ, με τον αγώνα Ισπανία - Γερμανία. Αύριο ξεκινάει και η Εθνική μας. Πρώτος αντίπαλος, η Σλοβενία στις 9 το βράδυ. Τα δύο γκρουπ θα παίζουν μέρα παρά μέρα, εναλλάξ, έτσι ώστε να υπάρχει μονοήμερο ρεπό.

Η αλήθεια είναι πως διάβασα πολλά για την εθνική αυτές τις μέρες. Ειδικά μετά την ήττα από τη FYROM. Οι περισσότεροι, μεταξύ και εμού, έκραξαν την Εθνική μετά από αυτή την ήττα. Λογικό θα πω. Και έτσι μετά από αυτά τα άρθρα, ήρθαν οι αποστομωτικές νίκες της, που έδειξαν πολλά για το μέταλλο αυτής της ομάδας.

Αυτό, όμως, που δεν μου άρεσε, ήταν που βγήκαν κάποιοι και έλεγαν, σας τα λέγαμε. Αυτή η εθνική δεν κάνει για πουθενά. Και άλλα τέτοια όμορφα. Οι ίδιοι περιμένουν αποτυχία της Εθνικής σε αυτό το γύρο για να ξαναβγούν από πάνω. Εγώ μπορεί να γκρίνιαξα για την κακή εμφάνιση, αλλά δεν έπαψα να πιστεύω σε αυτή την ομάδα.

Γκρίνιαξα, γιατί μπορεί να λείπουν κομβικοί παίχτες, αλλά το σύνολό μας δεν είναι και κακό. Μπορεί να μη μπορούμε να κοντράρουμε Ισπανία, (λογικά) Γαλλία, Λιθουανία και Γιουγκοσλαβία, αλλά δε νομίζω να μην μπορούμε να κερδίσουμε τη FYROM και τις υπόλοιπες ομάδες που αντιμετωπίσαμε στον Α γύρο. Το ίδιο πιστεύω και για το Β γύρο. Μπορεί αυτή η ομάδα να κάνει τα 3/3.

Οι αγώνες με Ρωσία και Σλοβενία θα είναι και οι πιο δύσκολοι. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως η ομάδα δεν έχει καμιά ελπίδα. Προσωπικά τα ρόστερ τους δεν μου προκαλούν φόβο. Ελπίζω το ίδιο να αισθάνονται και ο προπονητής με τους παίχτες μας. Η Γεωργία, χωρίς τον Pachulia, δεν είναι κάτι το τρομερό. Προφανώς και αν δεν προσέξουν, παίχτες και προπονητικό επιτελείο, τότε θα έρθουν ήττες και ίσως και ο αποκλεισμός από την οχτάδα, που σημαίνει και ο αποκλεισμός από το προ-ολυμπιακό τουρνουά.

Ας ελπίσουμε, πως βάλανε μυαλό, ξεκουράστηκαν και ξαναγέμισαν τις μπαταρίες τους και θα παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο στα επόμενα τρία ματς, που ελπίζω να μην είναι και τα τελευταία μας για το τουρνουά. Γιατί η αλήθεια είναι, πως στους αγώνες με Κροατία και Μαυροβούνιο η εθνική είχε ένα καλό και ένα κακό ημίχρονο. Μακάρι να δούμε μόνο το καλό πρόσωπο αυτής της ομάδας από εδώ και πέρα.

Υ.Γ. Άσχετο με την Εθνική μας, αλλά σχετικό με το Ευρωμπάσκετ. Αυτός ο Keselj θα μας τρελάνει τελείως; Θυμάται να παίζει με την εθνική του μόνο; Τι τρίποντα, τι σουτ μετά από προσποίηση και ντρίπλα. Λες και βλέπεις άλλον άνθρωπο !!!!

2 σχόλια: