Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ελλάδα στο Προολυμπιακό !!!


Στόχος επετεύχθη. Η εθνική μας πέρασε στις 6 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, και του χρόνου θα κυνηγήσει την είσοδό της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Έτσι, οι διεθνείς μας δε θα έχουν διακοπές του χρόνου και μακάρι να συμμετάσχουν, εν τέλη, σε τέταρτη ολυμπιάδα.

Μετά από μια συγκλονιστική εμφάνιση σήμερα, η εθνική μας άφησε με μια πίκρα στο στόμα. Όχι, πως δεν πέτυχε τον στόχο της. Να μπει στην εξάδα ήταν ο στόχος και όπως είπα στην αρχή του άρθρου, στόχος επετεύχθη. Απλά, κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με τη Γαλλία, καθώς ήμασταν για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στη θέση του οδηγού, οι ελπίδες για αυτή την ομάδα αναζωπυρώθηκαν. "Ρε μπας και πάμε για μετάλλιο;", αναρωτήθηκαν πολλοί. Τελικά, οι παίκτες μας δεν τα κατάφεραν.

Νομίζω πως αν μπορούσα να συμπυκνώσω τον χθεσινό αγώνα σε μια πρόταση, θα ήταν: "φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη". Οι Γάλλοι φοβόντουσαν μην πάθουν ξανά το κάζο του 2005 και εμείς τους σεβαστήκαμε περισσότερο απ' ότι έπρεπε. Στο τέλος, όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα, η συμμετοχή του Βασιλειάδη. Μπήκε για να βάλει κανά-δυο τρίποντα στο τέλος και εν τέλει, όχι μόνο δεν τα έβαλε, αλλά ο αντίπαλός του στην άμυνα μας έβαλε δυο καλάθια. Δυστυχώς.μόνο ο "γκρίνιας" το πάλεψε, αφού κατάλαβε πως η διαφήμιση δεν κάνει τον παίκτη.

Ο Noah δεν είναι τόσο καλός όσο τον παρουσιάζουν. Ένας σύγχρονος Rodman είναι. Μπορεί να μην κάνει τα "καραγκιοζιλίκια" του Hall of famer, πλέον, Dennis, αλλά πάνω κάτω τα ίδια πράγματα προσφέρουν. Ενέργεια στην άμυνα, ριμπάουντ και κανά κάρφωμα μια στο τόσο στην επίθεση. Όσο για τους υπόλοιπους ψηλούς της Γαλλίας, μόνο γέλιο μου προκάλεσαν τα κολακευτικά σχόλια του σπίκερ.

Κλείνοντας, να πω μπράβο στην εθνική που δε το έβαλε κάτω, και μετά την ήττα από το FYROM και έκλεισε τα στόματα των επικριτών της. Πολλοί λέγανε ότι δε θα περάσει καν στην οκτάδα. Αλλά, τελικά η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και ότι έχει βαριά φανέλα.

Υ.Γ.1 Τελικά πόσο καλύτερη είναι η FYROM από εμάς, που πέρασε στην τετράδα;
Υ.Γ.2 Ο Σλούκας γιατί δεν πήρε καμία ευκαιρία; Τόσο καλύτερος είναι ο Ξανθόπουλος από αυτόν;
Υ.Γ.3 Ο "γκρίνιας" βρήκε τις "βιταμίνες" του στα τελευταία δύο ματς και οργίασε;
Υ.Γ.4 Θα μας τρελάνει τελείως ο Keselj;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου