Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ολυμπιακός 2012-13


Επιτέλους και μια χρονιά που δεν θα χρειαστεί να γράψω Μπενχουρικό αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό. Η προηγούμενη χρονιά στέφτηκε με επιτυχία και έτσι οι αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ της ομάδας του λιμανιού είναι μηδαμινές.

Ο κορμός παρέμεινε ο ίδιος για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος. Στον τομέα του έμψυχου δυναμικού βελτιώθηκε σε σχέση με πέρσι κάνοντας όλες κι όλες δύο (2) κινήσεις. Στη θέση του Marko Keselj ήρθε από το απέναντι στρατόπεδο ο Στράτος Περπέρογλου και τη θέση του πρώην μπασκετμπολίστα και συνδικαλιστή πήρε ο Δημήτρης Μαυροειδής. Δύο παίκτες που στα χαρτιά είναι καλύτεροι των παικτών που ήρθαν για να καλύψουν τη θέση.

Η μεγαλύτερη αλλαγή, όμως, για τους ερυθρόλευκους είναι αυτή του προπονητή. Τη θέση του "Σοφού" στην άκρη του πάγκου, ανέλαβε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ένας coach που όπου κι αν δούλεψε, κατάφερε να παράγει έργο και να υπερβεί τις αρχικές προβλέψεις που υπήρχαν για τις ομάδες του. Ήρθε λοιπόν η ώρα να δουλέψει σε ένα μεγάλο σωματείο και να δείξει αν μπορεί να υπερβεί των προσδοκιών και σε αυτό το επίπεδο, να παίξει όμορφο μπάσκετ μιας κι έχει παίκτες με πλούσιο ταλέντο αυτή τη φορά, και φυσικά να αποδείξει αν μπορεί να τα καταφέρει με την πίεση που θα του ασκηθεί τόσο από τους φιλάθλους, όσο και από τον τύπο στα στραβοπατήματα της χρονιάς.

Νέος προπονητής λοιπόν, ίδια ομάδα. Το πέρασμα της νέας φιλοσοφίας του καινούργιου coach θα είναι το κλου της ιστορίας για φέτος για τους πρωταθλητές. Μιας ομάδας ολίγον τι κοντής, μιας και ο ψηλότερος παίκτης της είναι ο Pero Antic, ο οποίος είναι 2,10μ και παίζει στη θέση "4" και όχι στο "5". Η αλήθεια είναι πως ο Dorsey "ψηλώνει τη front line των ερυθρόλευκων με τα τεράστια χέρια του και το εντυπωσιακό άλμα του. Αλλά προσωπικά θα ήθελα και ένα πιο βαρύ και ψηλό κορμί, έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τα θηρία των αντιπάλων.

Θα βγω αληθινός ή θα μου βάλουν τα γυαλιά οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού, όπως πέρσι ο Πρίντεζης; Ίδωμεν. Το καλό είναι πως υπάρχει κενή μια θέση ξένου για το περιθώριο λάθους, αφού μην λησμονείτε πως και πέρσι έκανε αλλαγές μεσούσης της σεζόν η ομάδα, με αποτέλεσμα να κατακτήσει δύο τίτλους!

Υ.Γ. Δώρο η καλύτερη φωτογραφία από τη media day του Ολυμπιακού

Bazinga!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου