Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Χωρίς άμυνα...


Μπορεί η μετακόμισή μου να με καθυστέρησε από το να γράψω κάποιες μέρες, αλλά δηλώνω ξανά παρών. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν ήταν παρών στην Κρήτη κι έχασε με σαφής αμυντικά κενά και προβλήματα.

Βέβαια το μοναδικό πρόβλημα των πρωταθλητών Ελλάδος δεν ήταν η άμυνα. Ήταν και η επίθεση. Σε γενικές γραμμές οι πράσινοι ήταν κακοί και στις δύο μεριές του παρκέ και φυσιολογικά ήρθε η ήττα. Αυτό που έλειψε απόψε από τους πράσινους, ήταν η ηρεμία και το καθαρό μυαλό.Πήγε να "κλέψει" τον αγώνα στο τέλος με το τρίποντο του Διαμαντίδη (άλλο ένα καθοριστικό στο τέλος του αγώνα), αλλά ο Simon δεν άφησε τους Κρητικούς φίλους του Παναθηναϊκού να χαρούν.

Ο Παπάς με τα ζογκλερικά του προσπάθησε να κρατήσει τους πράσινους κοντά στο σκορ και μαζί με τον Gist ήταν οι μοναδικοί διακριθέντες. Αλλά όσα δύσκολα καλάθια κι αν πέτυχε ο νεαρός guard, άλλα τόσα δέχτηκε στην άμυνα. Θα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού του, καθώς δεν παίζει για τον Πανιώνιο πλέον και η άμυνα είναι βασικό συστατικό για να παίζεις σε μια ομάδα επιπέδου final 4 της Euroleague. Γενικά το αμυντικό rotation του Παναθηναϊκού ήταν κακό, αφού οι πράσινοι έφαγαν ουκ ολίγα εύκολα καλάθια.

Αλλά και στην επίθεση φάνηκαν μπλοκαρισμένοι, με μόνο τους δύο προαναφερθέντες παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Ακόμα ένα παιχνίδι που ο Διαμαντίδης ήταν άστοχος και κακός, με εξαίρεση το τέλος του αγώνα. Βέβαια κάποιος μπορεί να πει πως καλύτερα τώρα, παρά αργότερα. Αλλά η αλήθεια είναι πως ο 3D φέτος δείχνει αρκετά κουρασμένος.

Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου με αυτή την ήττα για τον Παναθηναϊκό. Όμως ο coach Πεδουλάκης έχει πολλά να δουλέψει τις επόμενες εβδομάδες, ώστε οι πρωταθλητές να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο σε άμυνα κι επίθεση. Είμαι σίγουρος, ότι και τα πολλά ταξίδια έχουν επηρεάσει τους παίκτες και η επιστροφή στο ΟΑΚΑ την μεθεπόμενη αγωνιστική θα έχει ευεργετικό χαρακτήρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου