Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Andrew Wiggins


Η αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο ήρθε, όταν χθες το βράδυ διάβαζα στο bleacher report για τα ιλιγγιώδη ποσά που θέλουν να δώσουν στον Adrew Wiggins του χρόνου το καλοκαίρι όλες οι αθλητικές εταιρίες ένδυσης , ώστε να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο μαζί τους(γιατί όσο παίζει στο κολέγιο απαγορεύεται να υπογράψει οποιοδήποτε επαγγελματικό συμβόλαιο) . Η Nike, η Adidas, η Under Armour και οι κινέζικες Li Ning και Anta κάνουν σαν τρελές και έχουν στρώσει ένα χαλί με εκατομμύρια μπροστά στα πόδια του 18χρονου.

Αλλά ποιος είναι αυτός ο Adrew Wiggins; Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Πρόκειται για το γιο του δικού μας Mitchell Wiggins. Ο Αμερικάνος έπαιξε 5 χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα τη χρυσή δεκαετία του 90 σε Μίλωνα, Σπόρτιγκ και Πανιώνιο. Αναστέναζαν τα καλάθια κάθε φορά που πάταγε το παρκέ και τέτοια καλαθομηχανή δε ξεχνιέται και εύκολα.

Αλλά εδώ δεν ήρθατε να διαβάσετε για τα επιτεύγματα του πατέρα του, αλλά για το λόγο που όλοι στις ΗΠΑ (και όχι μόνο) έχουν ξετρελαθεί μαζί του. To hype (που λένε και στο χωριό μου) είναι αντίστοιχο με εκείνο που είχε ο Lebron όταν ήταν στο high school και όμοιό της δεν είχε ξαναζήσει η Αμερική στο ενδιάμεσο. Πρόκειται για τον αδιαφιλονίκητο φαβορί για το νούμερο 1 του draft, όποτε επιλέξει να λάβει μέρος. Λογικά θα "κατέβει" στο draft του ερχόμενου καλοκαιριού και οι φήμες λένε, ότι θα είχε δηλώσει και για το φετινό, αν δεν υπήρχε το ηλικιακό όριο που θέσπισε το 2005 ο David Stern.

Η σωματοδομή του είναι τρομερή. Έχει ύψος 2,03μ και άνοιγμα χεριών 2,13μ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο small forward με καλό σουτ, τρομερή τρίπλα για την ηλικία του, παιχνίδι πάνω από την στεφάνη που βγάζει μάτια και πληθώρα επιθετικών κινήσεων. Πέρσι ψηφίστηκε Mr. Basketball, Gatorade National Player of the year και Naismith Prep. Player of the year. Επίσης, έπαιξε και στο McDonald's All American, όπου παίζουν οι καλύτεροι παίκτες που τελειώνουν το λύκειο των ΗΠΑ και του Καναδά.

Είναι διεθνής με την ομάδα του Καναδά και έχει παίξει ήδη δύο (2) μεγάλα τουρνουά. Το 2010 έλαβε μέρος στο παγκόσμιο κάτω των 17 και είχε ως συμπαίκτη το φετινό νούμερο ένα του draft Anthony Bennett. Τα στατιστικά του ήταν σούπερ (13,2 πόντοι, 6,2 ριμπάουντ και 61,9% στα δίποντα), και σκεφτείτε πως ήταν μόλις 15 χρονών. Το 2012 έπαιξε και στο παναμερικανικό κάτω των 18, όπου ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 15,2 πόντους. Και στις δύο περιπτώσεις, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με την πατρίδα του.

Αντί επιλόγου, βίντεο-θεραπεία!!! Enjoy





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου