Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

The Olympiacos way...


Στον Πειραιά πρέπει να μαθαίνουν τη λέξη "ανατροπή" στους νέους παίκτες τους την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Δεν εξηγείται αλλιώς, πως και σήμερα κέρδισε ανατρέποντας το σκορ, αφού έχανε μέχρι και με 12 πόντους στην αρχή του 2ου ημιχρόνου. Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Petway και Lojeski και κάπως έτσι ήρθε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε δύο πρόσωπα στον αγώνα. Ένα αρκετά κακό το πρώτο ημίχρονο, και ένα αρκετά καλό το δεύτερο ημίχρονο. Για την ακρίβεια έπαιξε καλά και στα δύο κομμάτια του γηπέδου για 15 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα, όπου και συνήθως κρίνονται τα ματς. Χάρη στην καλή του επίθεση ήρθαν και οι καλές άμυνες και κάπως έτσι οι πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν άστοχος και αρκετά αγχωμένος. Και όσο δεν έμπαιναν τα σουτ, τόσο η άμυνα ήταν τρικυμία. Ο Σπανούλης με κάποιες ατομικές προσπάθειες προσπάθησε να κρατήσει κοντά στο σκορ τον Ολυμπιακό, αλλά μόνος του δε θα μπορούσε να τα καταφέρει. Ευτυχώς που το κατάλαβαν οι συμπαίκτες του και από το 25ο λεπτό και ύστερα αποφάσισαν να κάνουν κάτι για αυτό. Κάτι που έγινε αντιληπτό από όλους μας, αφού η ψαλίδα της διαφοράς έκλεισε με τον Σπανούλη στον πάγκο.

Ο Lojeski αποδεικνύεται λύρα εκατό για τους ερυθρόλευκους. Μετά το καλό του παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις και κόντρα στη Μάλαγα. Σωστά σουτ, γρήγορη εκτέλεση και δημιουργία. Κοντά στην απόδοση και ο Brent Petway. Τα τρίποντα μπήκαν αυτή τη φορά και ήταν άκρως εντυπωσιακός και στις δύο μεριές του γηπέδου. Με αυτές τους τις εμφανίσεις, οι δύο νεοαποκτηθέντες γρήγορα πρόκειται να γίνουν από τους αγαπημένους τις κερκίδας.

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι πιο αθλητικός και πιο αλέγρος, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Του λείπει η διάρκεια, προς το παρών. Αλλά αν την είχε κι αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή, τότε μάλλον κάτι δε θα πήγαινε καλά. Το σίγουρο είναι, πως φέτος οι ερυθρόλευκοι έχουν το πληρέστερο ρόστερ των τελευταίων ετών. Αν τα αποτελέσματα θα τους δικαιώσουν, είναι ένα άλλο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου