Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Lietuvos Ritas - Παναθηναϊκός 84 - 83


Ο πρώην ερυθρόλευκος Seibutis "σκότωσε" τους πράσινους με ένα καταπληκτικό jump-shoot 5,5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Ήττα, λοιπόν, στο παρά πέντε για τον Παναθηναϊκό χθες, σε έναν αγώνα απαγορευμένο για καρδιακούς.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος μπήκαν με αποφασιστικότητα στο παρκέ και για λεπτομέρειες έχασαν, στην πρεμιέρα τους για την Euroleague στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Σαφώς βελτιωμένοι σε πολλούς τομείς, σε σχέση με τον αγώνα στο ΣΕΦ. Καταρχάς στο επιθετικό κομμάτι. Τη Δευτέρα σκόραραν 45 πόντους όλους κι όλους στο ματς, ενώ χθες είχαν κιόλας 42 στο ημίχρονο. Τα ποσοστά τους ήταν καλύτερα σε όλους τους  τομείς, αν και τα τρίποντα ήταν η αχίλλειος πτέρνα τους και χθες. Οι πράσινοι θα πρέπει να δουλέψουν πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι, μιας και τα περισσότερα σουτ πίσω από τη γραμμή του τρίποντου ήταν ελεύθερα.

Εν απουσία, του γριπομένου Μπράμου, ο coach Πεδουλάκης αποφάσισε, όταν δεν έπαιζε ο καταπληκτικός χθες Maciulis, να χρησιμοποιεί τρία (3) guard. Ήταν μια καλή ευκαιρία να πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής και ο Γιάνκοβιτς. Αλλά ο ομογενής forward έπαιξε όλα κι όλα 2 λεπτά (1:53 για την ακρίβεια). Ο φόβος που είχα το καλοκαίρι, όταν ο Παναθηναϊκός υπέγραψε ξανά τον Λιθουανό, ήταν πως ο νεαρός Βλάντο θα "σκουπίζει" τον πάγκο φέτος και ότι θα χαθεί μια πολύτιμη μονάδα για το ελληνικό μπάσκετ. Προς το παρόν βγαίνω αληθινός. Αλλά η αγωνιστική περίοδος είναι μεγάλη και οι αγώνες πολλοί. Ας ελπίσουμε, πως ο προπονητής των πρασίνων θα βρει τρόπο να τον αξιοποιήσει και θα "βγάλει" άλλον έναν παίκτη.

Ο Batiste, έδειξε χθες για ποιο λόγο αποκτήθηκε. Έπαιξε 12,5 λεπτά και σκόραρε 12 πόντους με καλά στατιστικά και μεστό επιθετικό παιχνίδι. Δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο και ξαναμπήκε στον αγώνα στην παράταση, όπου με δύο πολύ σημαντικές βολές, ισοφάρισε, προσωρινά, για τον Παναθηναϊκό. Ο Μαυροκεφαλίδης, επίσης, ήταν καταλυτικός. Έβαλε όλα τα σουτ που του αναλογούσαν, εν αντιθέση με τον αγώνα στο Φάληρο, ήταν συμπαθητικός στην άμυνα και γενικά βοήθησε πολύ την ομάδα του.

Με αυτόν τον αγώνα, οι πράσινοι μας έδειξαν, πως βρίσκονται σε καλό δρόμο και αν η άμυνα "σφίξει" όπως και πέρσι, τότε το final-4 του Μιλάνου είναι μονόδρομος. Το ρόστερ είναι μεγάλο και ποιοτικό και ο Παναθηναϊκός, λογικά, θα αντέξει τραυματισμούς και λοιπές κακουχίες. Αρκεί να μην τεμπελιάσει κανείς ούτε στιγμή στο ΟΑΚΑ.

Υ.Γ. Χθες είδαμε στην πράξη σχεδόν όλους τους νέους κανονισμούς τις Euroleague.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου