Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Κύπελλο Ελλάδος

Ημέρα κυπέλλου η σημερινή και είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα πρώτα δείγματα γραφής των δύο αιωνίων. Αλήθεια, τι είδαμε σήμερα; Παρατηρήσαμε κάποια κοινά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού και των δύο ομάδων. Είδαμε και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να είναι ιδιαιτέρως σοβαροί και να επιδιώκουν να παίξουν κοντά στο καλάθι, είτε με τους ψηλούς τους, είτε με διεισδύσεις.

Ας πάρουμε πρώτα το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι μετά το αρχικό σοκ του πρώτου δίλεπτου (13-3 υπέρ του Κολοσσού) έβαλαν το κεφάλι κάτω, σοβαρεύτηκαν και έκλεισαν το δεκάλεπτο με σκορ 20-24 (αφού πρώτα είχαν κάνει ένα σερί 15-4). Από 'κει και ύστερα το ποτάμι δεν είχε γυρισμό για το συμπαθή Κολοσσό, που σε καμιά στιγμή του αγώνα δεν απείλησε ξανά τους πρωταθλητές. Batiste - Sato - Διαμαντίδης ήταν η μαγική τριπλέτα για τον Παναθηναϊκό, καθώς οι δύο πρώτοι σκόραραν και ο τελευταίος σέρβιρε με το τσουβάλι ασίστ. Πάνω-κάτω έτσι είχα σκεφτεί την αρμάδα του Zeljko να παίζει φέτος. Μόνο δύο πράγματα με ξένισαν λίγο. Το πρώτο ήταν η μη χρησιμοποίηση του Βουγιούκα για αρκετό χρονικό διάστημα. Πάγκο τον βλέπω τον καημένο τον Ιαν να "τρώει" και εδώ μετά τον Ολυμπιακό. Κρίμα γιατί ήταν η κατάλληλη στιγμή να ξεδιπλώσει το ταλέντο του σε μια πρωταγωνίστρια ομάδα. Το δεύτερο είναι η μη βελτίωση του Περπέρογλου. Πρέπει πραγματικά να μη το κατέχεις το σπορ, ώστε να μην καταφέρεις να βελτιωθείς μετά από τόσες σεζόν με τον κορυφαίο Ευρωπαίο προπονητή. Δεν καταλαβαίνω γιατί τον κρατάει ακόμα στην ομάδα ο Οbradovic.

Περνώντας στο παιχνίδι του Πανελληνίου με τον Ολυμπιακό, τα πράγματα εδώ ήταν ακόμα πιο εύκολα, σε σύγκριση με τους πράσινους, για τους τροπαιούχους του θεσμού. Οι ερυθρόλευκοι δεν βρήκαν καμιά αντίσταση από τον φιλότιμο Πανελλήνιο, που όπως ορθά ειπώθηκε στην τηλεόραση, δεν έχει τις περσινές βλέψεις και στόχους. Ακόμα και όταν οι Πειραιώτες έκαναν λάθη, οι Λαμιώτες (πλέον) ήταν ανίκανοι να τα εκμεταλλευτούν. Έτσι οι κυπελλούχοι κατάφεραν να περάσουν εύκολα το σκόπελο του Πανελληνίου με κορυφαίους τους Μαυροκεφαλίδη και Σπανούλη, που πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τον Ολυμπιακό. Στα θετικά η χρησιμοποίηση του νεαρού Κατσίβελη για αρκετό χρονικό διάστημα στο 4ο δεκάλεπτο. Ολοκληρώνοντας αυτή την αναμέτρηση, να επισημάνω την επιτυχημένη πρόβλεψή μου για το ότι ο Erceg φέτος δε θα έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα.

Εκτός από τους δύο αιωνίους, έπαιζε σήμερα και ο ΠΑΟΚ με τον Ίκαρο Καλιθέας, χωρίς όμως τηλεοπτική κάλυψη. Δε μπορώ να γράψω πολλά, εφόσον δεν είδα τον αγώνα με τα ίδια μου τα ματάκια. Ο δικέφαλος του βορρά κέρδισε εύκολα τους νεοφώτιστους, στην Α1, με 74-58, έχοντας ως κορυφαίους το Μάρσαλ και τον πρόεδρα. Στα ημιτελικά θα συναντήσει τον Ολυμπιακό σε διπλούς αγώνες και για την ίδια φάση του θεσμού ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Άρη, ο οποίος πέρασε στην ημιτελική φάση άνευ αγώνος, λόγω της αποχώρησης από το κύπελλο που δήλωσε το Μαρούσι. Και όλο αυτό το "πανηγυράκι" θα τελειώσει με τον τελικό "διαφήμιση" που διοργανώνει με 1000 άτομα η ομοσπονδία κάθε Μάρτη. Γιατί μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε: "I love this game" και να το δείχνουμε κάθε χρόνο τόσο έμπρακτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου