Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Δεν είναι αργία, είναι απεργία...


Και πάνω που χαρήκαμε με το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ελληνικών ομάδων, ήρθε η απεργία των παιχτών να μας επαναφέρει στη μιζέρια της ελληνικής πραγματικότητας. Αναγκαστική παράταση για την έναρξη του πρωταθλήματος λοιπόν. Και εμείς για ένα ακόμα σαββατοκύριακο δε θα έχουμε τι να δούμε στην τηλεόραση. 

Βέβαια η απεργία έγινε με τις ευλογίες των περισσοτέρων ομάδων. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του νέου προέδρου του Αμαρουσίου (και παλαίμαχου του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού) κ. Βασίλη Κωνσταντίνου σε συνέντευξή του στον NovaΣπορ fm 94,6. Ο κ. Κωνσταντίνου είπε : "
Ευχόμαστε να γίνει η απεργία για να μην γίνει η αγωνιστική, για να μπορέσουμε να ετοιμαστούμε καλύτερα και να έχουμε περισσότερους παίκτες". Αυτή η άποψη υπάρχει στο μυαλό των περισσοτέρων ομάδων. Σε αυτές, δηλαδή, που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει σχεδιασμός και φερεγγυότητα. Σε αυτές που ελπίζουν σε ένα θαύμα για να κρύψουν τις ελλείψεις και τις ασχήμιες τους. Και το θαύμα έγινε γι' αυτούς, καθώς ως τέτοιο λογίζεται η απεργία.

Δε θα πω αν οι παίχτες κάνουν καλώς ή κακώς που απεργούν. Δικαίωμά τους είναι άλλωστε. Αλλά το βλέπω λίγο αστείο το να απεργούν στις εγχώριες διοργανώσεις και από Δευτέρα, που ξεκινάν οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των συλλόγων τους, να είναι συνεπής απέναντι στους εργοδότες τους. Βέβαια μόνο η Ευρωλίγκα ξεκινάει, αλλά δε νομίζω κάποιος από τους Έλληνες παίχτες των δύο εκπροσώπων μας να απεργήσει τη Δευτέρα ή την Πέμπτη. Επιλεκτική απεργία πρώτη φορά βλέπω... Θα μου πείτε ότι οι παίχτες τα έχουν με την ΕΟΚ, τον ΕΣΑΚΕ και την πολιτεία και όχι με τους Καταλανούς ή τη Fiba Europe. 

Μακάρι αυτή η απεργία να αφυπνίσει όλο το μπασκετικό σινάφι (ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ομάδες και πολιτεία) και να κάτσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι για να ΛΥΣΟΥΝ, αυτή τη φορά, τα προβλήματα που ταλανίζουν το αγαπημένο μας σπορ. Έχουμε κουραστεί να ακούμε τα προβλήματα που υπάρχουν και τις δεσμεύσεις από τους ιθύνοντες ότι θα λυθούν. Ας είναι αυτή η τελευταία φορά που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων και ας είναι η αρχή για ένα καλύτερο και φερεγγυότερο πρωτάθλημα. Μήπως είμαι αθεράπευτα ρομαντικός που ακόμα πιστεύω ότι ο καλός ιππότης θα έρθει να μας σώσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου