Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

NBA Opening night

Είχα πει πως θα κάνω και δεύτερο post το Σάββατο, αλλά δεν τα κατάφερα τελικά. Επιστρέφω δριμύτερος σήμερα με ένα διαφορετικό και πιο ευχάριστο θέμα από την απεργία των Ελλήνων μπασκεμπολιστών. Σήμερα το πρωί ξεκίνησε το ΝΒΑ. Το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο. Ας βγούμε λοιπόν από τη μιζέρια του ελληνικού μπάσκετ και ας μεταφερθούμε έστω και για λίγο νοερά στην αντίπερα όχθη.

Αυτό έκανα και εγώ σήμερα το πρωί. Είχα σημειώσει την ημέρα στην ατζέντα μου και αδημονούσα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Και τι αγώνας... Βοστόνη εναντίον Μαϊάμι. Οι παλαιοί Big three εναντίον των νέων Big three που δημιούργησαν οι Heat το καλοκαίρι. Αν και ήμουν αρκετά κουρασμένος από τη χθεσινή ημέρα, κάθισα μέχρι τις 5 η ώρα το πρωί και απόλαυσα έναν εκπληκτικό αγώνα.

Το Μαϊάμι ξεκίνησε άσχημα τον αγώνα και ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με μόνο 9 πόντους, που ήταν η χαμηλότερη συγκομιδή πόντων σε μια περίοδο την τελευταία δεκαετία (είχε να ξανασυμβεί το Μάρτιο του 2000). Η δεύτερη ήταν το ίδιο κακή και η τριάδα, που όλοι περίμεναν να δουν φέτος, έδειξε πως θέλει χρόνο για να δέσει και ο ένας να βρει τα πατήματα του άλλου. Σε αυτό συνέβαλε αρνητικά και ο τραυματισμός στο γόνατο του Wade, ο οποίος έπαιξε μόλις 3 λεπτά στην pre-season. Η τενοντίτιδα που ταλαιπώρησε το γόνατό του υποχώρησε λίγες μέρες πριν τον εναρκτήριο αγώνα. Κάπως έτσι τέλειωσε το ημίχρονο με σκορ 45-30 υπέρ των γηπεδούχων. Τα στατιστικά των απογοητευτικών Big three των Heat ήταν ως εξής: James 10 πόντοι με 4/9 σουτ και 4 λάθη, Wade 7 πόντοι με 2/10 σουτ και 5 λάθη και Bosh 4 πόντοι με 1/8 σουτ και 5 ριμπάουντ. Το 2ο ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερο για τους φιλοξενούμενους και με μπροστάρη τον Lebron, που σημείωσε 15 πόντους στην τρίτη περίοδο, κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στους 3 πόντους 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα (80-83). Όμως ένα τρίποντο του Ray Allen, με 49 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι, έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των Heat και με 2 βολές των πρασίνων αργότερα διαμορφώθηκε το τελικό 88-80 υπέρ των Κελτών.

Στα αξιοσημείωτα της πρεμιέρας ήταν: οι 17 ασίστ του Rondo, οι 2 πρώτες εύστοχες βολές του Shaq με τη φανέλα των Celtics (είχε 3/8 συνολικά), η αγάπη για θεατρικότητα του Paul Pierce (ο οποίος έκανε το ίδο πράγμα που είχε κάνει στους τελικούς του 2008, όταν προσποιήθηκε τραυματισμό στη μέση για να πάει στα αποδυτήρια και να βγει ξανά στο παρκέ αργότερα ως μεσσίας και να γυρίσει το πρώτο ματς στη Βοστόνη με τους Lakers, αφού η κερκίδα είχε μπει πλέον για καλά στην εξίσωση), η οποία δεν αναιρεί τη μεγάλη του κλάση (προσωπικά νομίζω πως είναι ο Bodiroga toy NBA) και την αγάπη του για μεγάλα σουτ, την τεχνική ποινή που δέχθηκε ένας εκ των βοηθών του Spoelstra για υπερβολική αντίδραση μετά από ένα σφύριγμα των διαιτητών (είναι νέος κανόνας στο ΝΒΑ που λέγετε "respect for the game") και την αψεγάδιαστη τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα.που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί βλέπουμε τηλεοπτικά Ελληνικό πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

Δεν κάθισα να δω και την απονομή των δαχτυλιδιών στους Lakers, στον αγώνα τους ενάντια στους Rockets, γιατί ήμουν πολύ κουρασμένος. Θα σας αφήσω σήμερα, λοιπόν με την απονομή και μερικές από τις "μπασκετικές" διαφημίσεις που μου άρεσαν από το χθεσινό παιχνίδι που παρακολούθησα. Enjoy.





2 σχόλια:

  1. Αγαπάμε NBA, στηρίζουμε το αδελφικό μας blog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακολουθησα και εγω το ματς, ηταν οντως καταπληκτικο! το μαιαμι ηταν καταιγιστικο προς το τελος της τριτης περιοδου με πρωτεργατη φυσικα τον Λεμπρον. Για μενα, παρολο που χασανε στη Βοστωνη, φανταζουνε ως το μεγαλο φαβορι για το πρωταθλημα με την προυποθεση οτι θα μειωσουνε τα λαθη, θα παιξουνε πιο ομαδικη αμυνα και θα αποκτησουνε αυτοματισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή